Page banner

Broedplaats

Genomineerd

TopStagiair

Het idee

Een talentenjacht op televisie/social media waarin stagiairs gevolgd worden. Hierbij is er veel aandacht voor de mooie kanten van het vak en voor de persoonlijke verhalen van de stagiairs en hoe zij hun stage en vrije tijd combineren. Als extra opdracht dient er een project bedacht te worden met toegevoegde waarde voor de toekomst van de ouderenzorg of wat direct toegepast zou kunnen worden op de stageplaats. Met de frisse van stagiairs levert dit vast verrassende en vernieuwende ideeën op.

De meest inspirerende/verrassende stagiair wint ... een vaste baan / een geldpotje voor een toekomstige bijscholing of specialisatie / de uitvoering van het bedachte project

Waarom stemmen op dit idee?

Hoi! Ik ben Maaike, lid van PGGM&CO. Toen de oproep voorbij kwam om mee te denken hoe we stagiairs in de ouderenzorg beter kunnen begeleiden en hoe we ze enthousiast kunnen maken voor een baan in dit werkveld ging ik in gedachten terug naar mijn stagetijd...

Wat vond ik toen belangrijk? Waar had ik behoefte aan? 

Op mijn stageplekken had ik het altijd goed naar mijn zin en de begeleiding vanuit school was goed geregeld.

Toch vond ik het moeilijk om me mezelf voor te stellen na het halen van mijn diploma. Ik was heel benieuwd, hoe zou mijn leven er dan uit zien? Waar zou ik werken? Zou ik mijn hobby’s nog uit voeren? Heb ik genoeg tijd voor sociale contacten?  

Hoe dachten mijn klasgenoten daar eigenlijk over en wat hield hen bezig? En hoe zat het met de studenten van andere opleidingen? 

Als toekomstig medewerker in de zorg had ik natuurlijk interesse in anderen, zeg maar een gezonde nieuwsgierigheid. Als stagiair had ik de behoefte aan iemand met wie ik me kon identificeren. Stage lopen brengt veel onzekerheden met zich mee. Deed ik het allemaal wel goed? En hoe leefden anderen hun leven tijdens het stage lopen? Was ik maar een vlieg, dan kon ik stiekem meekijken…

Iedereen is anders, iedere stagiair is anders! Met een frisse blik, verrassende en vernieuwende ideeën betreden zij de wereld van de (ouderen)zorg. Zij zijn de toekomst, ook al kunnen ze zich dat, net zoals ik toen, nog niet zo goed voorstellen. Het negatieve beeld in de media draagt hier natuurlijk niet aan bij…

Om stagiairs beter te begeleiden, zich „thuis” te laten voelen, te laten zien wat ze in huis hebben, is een positief beeld in de media nodig. 

Een goede manier om dit te bereiken is een programma op televisie op social media, waarin we stagiairs uit verschillende disciplines kunnen volgen. Mee beleven wat hen bezighoudt, niet alleen binnen het werkveld, maar ook daarbuiten. Zodat er meer aandacht is voor die frisse blik en nieuwe ideeën. Zodat stagiairs zich letterlijk gezien voelen en mee kunnen kijken hoe anderen hun stageperiode beleven. 

Door er een opdracht voor de stagiairs aan te verbinden, waarmee er iets gewonnen kan worden, wordt het nog spannender om te kijken en zullen meer mensen het programma gaan volgen. Ook uit andere werkvelden, of mensen die interesse hebben in een opleiding binnen de (ouderen)zorg. 

Hoe groter het bereik, hoe meer we kunnen laten zien hoe mooi het werken in de zorg is! Zo kan het enthousiasme voor het werken in deze sector groeien.

„Iedere stagiair is toch een Topstagiair?”

bewerkt op mrt 29, 2018 door Maartje Kuiper

Maartje Kuiper Jan 20, 2018

Wat creatief van je, Maaike. Ik krijg er meteen een beeld bij! Ik ben benieuwd wat anderen ervan vinden.

Antwoorden

Theo Kraaijeveld Mar 2, 2018

Dit idee zou zeker een bijdrage leveren aan een positiever beeld van de ouderenzorg. Uit het online ledenonderzoek van PGGM&Co feb/mrt 2018 blijkt dat het negatief beeld vooral wordt beïnvloed door de media 32%. 6% geeft aan dat het positief beeld vooral wordt beïnvloed door media. Dat is jammer. Media inzetten voor positiever beeld zou helpen.

Antwoorden

Maartje Kuiper Mar 5, 2018

Statuslabel toegevoegd: Genomineerd

Antwoorden

Agnes Westerhof Mar 8, 2018

Er zijn veel meer stageplekken dan de plekken in een tv programma. Zo creëer je ook concurrentie die in de zorg eigenlijk niet op de plek is. Er is nooit een beste stagiair met het beste idee. Er zijn heel veel goede stagiaires met heel veel goede ideeën. Belonen moet dan ook voor iedereen gelijk zijn. De dankbaarheid van de bewoners is de beste beloning.

Antwoorden

Share