Broedplaats

Stagiaires in de ouderenzorg verdienen aandacht

PGGM&CO zet zich samen met haar leden in voor medewerkers die zich op elk punt in hun carrière bevinden. Hierin onderscheiden wij drie belangrijke fases:

1] Het moment waarop je kiest voor een carrière in zorg & welzijn
2] Je bent 45 jaar of ouder en werkt al geruime tijd in de zorg & welzijn
3] Je bent je aan het oriënteren voor de fase na het werken en hebt nog een aantal dienstjaren voor de boeg   

Onze inzichten

In de Ouderenzorgcommunity van PGGM&CO wordt regelmatig de zorg uitgesproken: er is steeds minder instroom van jongeren in de ouderenzorg. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat de instroom van medewerkers in de ouderenzorg lager is dan de uitstroom en dat deze blijft dalen. Als je daarnaast kijkt naar de hoge werkdruk, het beeld van ouderenzorg in de media, kleine contracten, is het begrijpelijk dat de zorg rondom het vasthouden van jongeren leeft. Uit gesprekken op het forum en op de PGGM&CO Facebookpagina komt steeds hetzelfde onderwerp aan het licht: stagebegeleiding. Een goede stagebegeleiding is cruciaal voor jongeren om te kiezen voor een carrière in de sector. 

De broedplaats voor ideeën

PGGM&CO is daarom gestart met een nieuw initiatief: Broedplaats. Op dit ideeënplatform vragen we jou om samen met ons en anderen die de sector zorg & welzijn een warm hart toedragen tot oplossingen te komen rondom instroom van medewerkers in de zorg. We doen de oproep tot het meedenken aan oplossingen via zogenaamde uitdagingenwaarin we ons richten op inzichten rondom de instroom. We vragen leden om ideeën aan te dragen. Daar kunnen andere leden over meedenken en op stemmen. Uiteindelijk realiseren we samen de beste ideeën.

De eerste uitdaging luidt:

“Hoe optimaliseren we de begeleiding van stagiaires in de intra- en extramurale ouderenzorg op zo’n manier dat jongeren kiezen voor een baan in deze sector?”

Jouw hulp

>>>Voor iedereen

We hebben meedenkers nodig voor onze allereerste uitdaging. Doe je mee aan dit project en word je graag onderdeel van het netwerk dat deze allereerste uitdaging aangaat en heb jij interessante ideeën? Plaats deze op Broedplaats  https://broedplaats.pggmenco.nl.

Of neem contact op met Maartje - broedplaats@pggmenco.nl - om te bespreken wat jij kunt betekenen.

>>> Voor bedrijven of gerelateerde initiatieven

  • Wil jij het platform delen in jouw netwerk?
  • Heb jij tekst en uitleg over wat jullie doen/jij doet dat je wil delen op het platform in de vorm van bijvoorbeeld een blog?
  • Heb of ken jij goede praktijkvoorbeelden rondom succesvolle stagebegeleiding waarmee we anderen kunnen inspireren?
  • Vind jij of een collega het leuk om af en toe bij te dragen in door middel van het plaatsen van reacties op ideeën om ze aan te scherpen (in fase 1 en 3)?
  • Vanaf het moment dat we aan het realiseren toekomen, is het heel goed als we instellingen kennen die pilots willen draaien of willen experimenteren. Heb of ken je een zorg-, opleidings-, stage- of onderzoeksinstelling die ons hierin wil ondersteunen en open staat voor een experiment?

Neem contact op met Maartje – broedplaats@pggmenco.nl – om te bespreken wat jij kunt betekenen. 

Share