Page banner

Broedplaats

Categorieën

Vakantiekrachten - Wat kunnen we leren van het ZIC?

Gepost door Maartje Kuiper (Admin) 11 maanden geleden

Vakantiekrachten ZIC

De zomer is voor de ouderenzorg vaak een drukke periode. Veel medewerkers gaan op vakantie, de bezetting is laag, het is warm en daardoor hard aanpoten voor de mensen die wél aan het werk zijn. Hoe gaat dit bij het ZIC? Tijdens de zomerperiode blijven stagiaires vaak werken. Kees Vermeulen, Manager Bedrijfsvoering, zegt daar dit over:

"De opnamekliniek van Centrum Senioren van GGZ Breburg in Tilburg  is opgezet volgens het ZIC-concept: een zorg-innovatie-centrum waarin in samenwerking met de Fontyshogeschool en ROC Tilburg 2 keer per jaar gedurende zes maanden 16 stagiaires verpleegkunde samen praktijkervaring opdoen waarin eigen regie op de voorgrond staat, zij onderwijs krijgen op de werkplek van docenten en medewerkers van het ZIC en tevens zelfstandig onderzoeksprojecten uitvoeren.

Ook bij het ZIC is de zomerperiode kwetsbaar qua personele bezetting, maar elke keer opnieuw blijken een aantal van deze 16 stagiaires gedurende hun stageperiode zo enthousiast geworden te zijn over deze werkplek dat zij graag een deel van hun zomervakantie willen werken als invalkracht op dit ZIC. Zij krijgen een tijdelijk contract als "zorg-assistent" als zij nog niet afgestudeerd zijn, maar kunnen naast een vaste kracht al wel vol in de diensten ingezet worden omdat zij direct komende uit hun stageperiode door het ZIC-concept geleerd hebben met veel verantwoordelijkheid en eigen regie hun taken zelfstandig uit te voeren.

Daarnaast zijn er ook elk jaar wel 1 of 2 stagiaires in dit ZIC die hun 4de jaar afsluiten direct voorafgaande aan de zomerperiode en als verpleegkundige in dienst genomen kunnen worden als invalkracht of vaste kracht. Zonder dit ZIC-concept in de huidige arbeidsmarkt zou het borgen van de personele bezetting in de zomerperiode haast ondoenlijk zijn."

Deze post heeft 1 lid
LOG IN of MELD JE AAN om te participeren
Share