Page banner

Broedplaats

Categorieën

Broekie in het donker

Gepost door Rodney Boltze Jan 15, 2018

 

Ik weet nog goed dat ik halverwege mijn stage in de ouderenzorg de lift van het verpleeghuis uitstapte. Meestal werd ik ontvangen door een lamp die brandde, geroezemoes van mijn collega of een bewoner die al wakker was, maar nu was het donker en stil.

Op zoek naar mijn collega en naar de lichtknop ging opeens de telefoon. Het was de planner.
Het klonk ongeveer zo: “Ja, door een fout is er geen collega ingepland vandaag en kan ook niemand bereiken, dus je bent alleen vandaag”.
Daar stond ik dan met mijn bek vol tanden: “Ik? Alleen op een afdeling?”
De planner zou nog proberen verder te bellen, maar op een gegeven moment zei ze ook iets in de richting van: “Maar je doet toch HBO-V, dit moet je toch kunnen?”

Het klopt dat de HBO-V deed. Dat had de planner goed.
Waar ze niet aan had gedacht: Ik was een 19 jarige jongen en een eerstejaars student HBO-V, was dit pas mijn eerste stage, was ik pas 5 weken in aanraking met de zorg en ouderen en was dit pas mijn eerste keer dat ik zoveel zelfstandigheid heb gehad en heb gevoeld om voor zoveel bewoners te zorgen.
Eigenlijk was ik pas een broekie, ik was een broekie in het donker.
Gelukkig had de planner wel ingezien dat ik geen medicatie en verpleegtechnische handelingen kon en mocht geven en uitvoeren. Daarvoor kreeg ik welgeteld 10 minuten hulp van iemand van andere verdieping. Ook daar was iets niet goed gegaan met de planning.

Nu kijk ik terug als afgestudeerd verpleegkundige en praktijkopleider en denk ik: Als ik die planner nou nog eens een keer zou kunnen spreken, dan zou ik zeggen: “Maar je bent toch planner, goed plannen moet je toch kunnen?”

Deze post is bewerkt op jan 15, 2018 door Rodney Boltze

Deze post heeft 1 lid

Reacties (1)

Maartje Kuiper zegt... Jan 18, 2018

Mooi voorbeeld van wat er soms misgaat en goede inspiratie voor deelnemers van Broedplaats, Rodney!

Voor iedereen: wil je meedenken over oplossingen voor het verbeteren van stages in de ouderenzorg? Meld je aan voor een ideeënsessie op 5 of 8 februari: https://broedplaats.pggmenco.nl/blog/post/478779 

LOG IN of MELD JE AAN om te participeren
Share