Page banner

Broedplaats

Categorieën

Optimalisatie stagebegeleiding in de ouderenzorg - 15 enthousiastelingen gezocht!

Gepost door Maartje Kuiper (Admin) Nov 29, 2017

jongeren in de ouderenzorg

We zijn op zoek naar 15 leden die een actieve rol willen spelen in het verbeteren van de instroom van jongeren in de ouderenzorg en specifiek geïnteresseerd zijn in stagebegeleiding.

Stagiaires in de ouderenzorg verdienen aandacht

PGGM&CO zet zich samen met haar leden in voor medewerkers die zich op elk punt in hun carrière bevinden. Drie momenten spelen daarin de hoofdrol: de instroomfase, het midden van de carrière en de uitstroomfase.   

In de ouderenzorgcommunity wordt vaker de zorg uitgesproken: er is steeds minder instroom en we houden de stagiaires niet vast. Dit wordt onderschreven door verschillende onderzoeken. De instroom van medewerkers in de ouderenzorg is lager dan de uitstroom en deze blijft dalen. Hoe gaan we hiermee om? Als je daarnaast kijkt naar de hoge werkdruk, het beeld van ouderenzorg in de media en kleine contracten, is het begrijpelijk dat de zorg rondom het vasthouden van jongeren leeft. Uit gesprekken op het forum en op de PGGM&CO Facebookpagina komt steeds hetzelfde onderwerp aan het licht: de stagebegeleiding kan beter. Een goede stagebegeleiding is cruciaal voor de keuze voor de sector. 

PGGM&CO start een nieuw initiatief: de Broedplaats. Op dit platform focussen we ons op het vraagstuk over de instroom van medewerkers in de zorg. Deze community is erop gericht ideeën, concepten en oplossingen te genereren en hier samen handen en voeten aan te geven. We doen de oproep tot het meedenken aan oplossingen via zogenaamde uitdagingen. 

Samen de instroom verbeteren

De Broedplaats is een online platform waarin we jou vragen om samen met ons en anderen die de sector een warm hart toedragen tot oplossingen te komen rondom instroom in de ouderenzorg. Dit doen we door de uitdagingen uit te schrijven waarin we ons steeds richten op een belangrijk thema van de instroom. We vragen leden om ideeën aan te dragen. Daar kunnen andere leden over meedenken en op stemmen. Uiteindelijk realiseren we samen de beste ideeën.

De eerste uitdaging luidt:

“Hoe optimaliseren we de begeleiding van stagiaires in de intra- en extramurale ouderenzorg op zo’n manier dat jongeren kiezen voor een baan in deze sector?”

Jouw hulp

Aan dit online platform wordt gewerkt, dat betekent niet dat we stil hoeven te zitten. We hebben meedenkers nodig voor onze allereerste uitdaging. Doe je mee aan dit project en word je graag onderdeel van het netwerk dat deze allereerste uitdaging aangaat en heb jij interessante ideeën? Dan gaan we graag met je in gesprek. Neem contact op met maartje@pggmenco.nl.

Deze post is bewerkt op nov 29, 2017 door Maartje Kuiper

Deze post heeft 1 lid
LOG IN of MELD JE AAN om te participeren
Share